Jeřáb ptačí, jeřabina ’Moravský sladkoplodý’, Stromková, prostok.
MORAVSKÝ SLADKÝ JEŘÁB, vyšlechtěný v Čechách, produkuje lahodné sladké plody.
ve středu 27.11.2024
Kurýr GLS pro ČR | ve středu 27.11.2024 |
kurýr GLS pro ČR | ve čtvrtek 28.11.2024 |
Osobní odběr | v rámci otevírací doby |
kamennou prodejnu v Prievidzi.
POPIS
MORAVSKÝ SLADKÝ JEŘÁB, vyšlechtěný v Čechách, produkuje lahodné sladké plody. Lze je konzumovat čerstvé, sušené, zpracovávat na šťávy, k nakládání, výrobě džemů. Plody obsahují vitamin C, karotenoidy, flavonoidy. obsahuje sorbitol - náhražku cukru pro diabetiky. je vhodná do všech pěstitelských oblastí, odolná vůči mrazu, chorobám a škůdcům. Nemá žádné zvláštní nároky na pěstování.
Mnoho lidí považuje jeřabinu za jedovatou, ale naopak je vhodná ke konzumaci s blahodárnými léčivými účinky. Má červené plody s vysokým obsahem organických kyselin, cukru, tříslovin a pektinu. Plody dozrávají na kozum až po zmrznutí, jsou výborné na zavařování, marmelády a mnoho dalšího.
Petronela Martinková
Poradce při nákupu
Po - Pa 9:30 - 16:00